Credința și munca sunt cele mai de preț comori ale unui popor!

Parafrazându-l pe Fericitul Adolph Kolping, o delegație a Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara a vizitat șantierul Casei Calfelor din Timișoara și s-a întâlnit cu echipa de proiect.

Joi, 04 martie 2021, E.S. Iosif Csaba Pall, Episcop de Timișoara însoțit de către părintele Vicar General, Msgr. Johann Dirschl și Pr. Laszlo Bako, secretar episcopal au vizitat șantierul proiectului Casa Calfelor din Timișoara situat pe str. Dr. Ioan Bonțilă nr 12-14 din cartierul Fabric.

Episcopia de Timișoara susține realizarea acestui proiect pentru cartierul Fabric și Timișoara. La recomandarea Excelenței Sale, Acțiunea Renovabis din Freising a aprobat suma de 48.000 Euro pentru utilarea bucătăriei-școală.

Acest proiect reprezintă reînnodarea tradiției Casei Calfelor Catolice care și-a avut sediul încă din secolul al XIX lea pe str. Tigrului nr.7, nu departe de actualul proiect.

Sfințirea pietrei de temelie a avut loc în data de 07 decembrie 2019, iar finalizarea este programată pentru 30 octombrie 2021.

Realizarea acestui proiect acestui proiect are următoarea declarație de misiune:

O casă în care fiecare se simte bine, în care personalitatea fiecăruia și ideile creative sunt apreciate și valorile spirituale contează!

Casa Calfelor reprezintă de fapt un proiect integrat în care se îngemănează activitățile sociale și de formare cu cele economice. Se au în vedere activități pentru stimularea învățământului profesional dual, cursuri și seminarii pentru voluntari și membri, oferirea unei mese calde pentru persoanele nevoiașe, facilități de cazare pentru studenți și tineri aflați în formare. Casa va fi deschisă publicului larg pentru seminarii și conferințe, oferind spații de cazare și servicii de masă.

Sfințirea clădirii este programată să aibă loc în 30 octombrie a.c, dacă nu vor interveni schimbări legate de situația pandemică.

În 27 octombrie a.c. se împlinesc 30 de ani de la beatificarea Fericitului Adoph Kolping de către Papa Ioan Paul al II lea. Pentru Kolping România, sărbătorirea acestui jubileu se dorește să coincidă cu deschiderea Casei Calfelor.

La sfârșitul vizitei, E.S. Iosif Csaba Pall s-a rugat împreună cu cei prezenți pentru toți donatorii, voluntarii și pentru cei care contribuie zilnic cu efortul lor la edificarea acestui proiect, astfel încât să fie finalizat și să aducă roade pentru comunitate.

Adalbert Martini

 

În fotografie: Cristian Ebetiuc- șef de șantier, Csaba Baschant , Arh. Francisc König, Msgr. Johann Dirschl- Vicar General, Eduard Dobre- director Kolping România, Excelența Sa Iosif Csaba Pall, Episcop de Timișoara, Pr. Laszlo Bako – secretarul Episcopiei, Bernadeta Ursan – responsabil voluntariat și PR