Responsabilitate pentru societate

y1
y2
y3
y4
"Putem înfăptui multe, atunci când vrem să aibă trăinicie. Putem realiza lucruri mari, când cei pricepuţi se asociază"
(Adolph Kolping, 1813 – 1865)

Mișcarea Kolping are o tradiție de peste 150 de ani în România. Ea poartă numele fondatorului ei, preotul german Adolph Kolping (1813 – 1865), care a promovat ideea de asociere a tinerilor ca răspuns la problemele generate de revoluţia industrială.

Organizația Centrală a Familiilor Kolping din România (KOR) a fost înființată la Timișoara, în anul 1994. Din 1997 până în 2015 sediul KOR a fost în Brașov, iar din ianuarie 2016 este din nou la Timișoara.

KOR deține două Centre de Formare Profesională în Brașov și Caransebeș, cu o infrastructură modernă formată din hotel-școală, pensiune-școală, săli de curs, restaurant și bucătărie pentru exersarea a deprinderilor practice.

În Caransebeș Centrul de Integrare Kolping oferă servicii comunitare și facilitează integrarea socială a persoanelor dizabilități. Este format din atelier de manufactură și o grădină de 5,000 mp pentru lecții practice de cultivarea legumelor, îngrijirea gazonului, a florilor și pomilor fructiferi.

Centrul Educațional Kolping din Oituz oferă servicii socio-educative pentru copiii proveniți din familii defavorizate, masă caldă după orele de curs, programe culturale și de timp liber, într-un spațiu modern compus din săli de seminarii, bucătărie, spații pentru cazare și masă.

Adunarea Generală este organul suprem de conducere al KOR. Asociațiile membre pot desemna câte doi delegați cu drept de vot care să îi reprezinte în cadrul Adunării Generale.

Consiliul Director este organul executiv al asociaţiei şi are un mandat de 4 ani până în anul 2021. Este format din:
• Eduard Dobre
• Daniela Bărbulescu
• Pr. Gödri István
• Tanczos Edit
• Monica Munteanu

DSC_0009

DESPRE NOI SI VALORILE NOASTRE

MISIUNE

Misiunea noastră este de a iniția, promova și implementa măsuri de dezvoltare durabilă cu scopul creării unor comunități responsabile și active.

VIZIUNE

Prin modul nostru de organizare și acțiune dorim să contribuim la realizarea binelui comun.

DECLARAȚIE DE MISIUNE

Responsabilitate pentru societate!

VALORI ȘI PRINCIPII

Personalitate
Așezăm oamenii cu talentele lor în centrul acțiunilor noastre.
Sarcina noastră principală este să descoperim și să sprijinim talentele pentru a le conduce spre succesul profesional al fiecăruia. Investim în dezvoltarea personală și profesională a angajaților și voluntarilor noștri. Personalitatea acestora determină activitatea, serviciile și proiectele organizației. Suntem deschiși la idei noi și la schimbări.

Responsabilitate
Suntem responsabili față de angajații, beneficiarii și colaboratorii noștri. Împreună ne stabilim obiectivele, luând în considerare interdependența dintre sănătate, familie și muncă. Succesele și eșecurile sunt rezultatul muncii noastre. Le analizăm pentru a ne servi la procesul de învățare de zi cu zi. Noi preluăm o răspundere socială prin proiectele și serviciile pe care le oferim. Acestea contribuie la bunul mers al societății. Susținem și respectăm demnitatea umană.
Sprijinim acolo unde este nevoie și putem ajuta investind resursele noastre eficient și sustenabil. În tot ceea ce facem vizăm respectarea legii și realizarea binelui comun.

Solidaritate
Omul ca ființă socială poartă o răspundere pentru cei din jurul său. Această răspundere implică solidaritatea trăită. Grija și respectul pentru cei marginalizați social este o prioritate pentru noi. Suntem o rețea de solidaritate prin serviciile și proiectele noastre.
Prin programele de consiliere și formare suntem alături de cei marginalizați social. Oferim sprijin pentru întrajutorare.

Încredere
Încrederea este baza oricărei colaborări. Pentru aceasta este nevoie de credibilitate.
Suntem de cuvânt. Mai presus de vorbe stau faptele noastre.
Dezvoltăm relații pe termen lung, le suntem fideli celor care ne înțeleg eforturile și ne susțin.
Ne respectăm partenerii și clienții pentru contribuția adusă la succesul nostru.
Pentru noi contează: oamenii, proiectele noastre și modul prin care acestea sunt realizate. Ne comunicăm deciziile în mod sincer, suntem loiali organizației și colegilor noștri. Acordăm încredere și îi încurajăm pe cei care ne sunt alături cu ideile și angajamentul lor.

Competența
Avem o atitudine pozitivă în tot ceea ce întreprindem. Ne dorim să fim competenți în domeniile în care lucrăm. Dezvoltăm proiecte inovative și sustenabile care să ne solicite capacitățile. Ne străduim să obținem calitate. Avem patima lucrului bine făcut. Îi sprijin pe cei care au disponibilitatea de a învăța lucruri noi pentru a deveni profesioniști. Suntem deschiși la părerea specialiștilor, a celor care sunt mai buni decât noi.
Abordăm cu entuziasm provocările și schimbările. Suntem fideli societății în care trăim și considerăm că bunul mers al acesteia depinde de noi. Modul nostru de acțiune este marcat de autenticitate, sustenabilitate și competență. Prin tot ceea ce facem ne dorim ca organizația noastră să fie un model pentru societate.

CU CE NE OCUPAM?

FORMARE

KOR desfășoară activități de formare profesională în baza OG 129/2000, republicată, privind formarea profesională a adulților.

SOCIAL

KOR este acreditată ca furnizor de servicii sociale în baza Legii 197/2012, conform certificatului de acreditare AF/002698 din data de 20.07.2016.

OCUPARE

KOR este furnizor de servicii specializate pentru stimularea forței de muncă (Legea 76/2002, HG 277/2002)

ECHIPA

eduard

Eduard
Dobre

DIRECTOR

eduarddobre@kolping.ro

dana

Daniela Bărbulescu

DEZVOLTARE PROIECTE

daniela.barbulescu@yahoo.com

istvan-150×150

Pr. Gödri
István

DEZVOLTARE COMUNITARA

istvangodri@gmail.com

edit

Tanczos
Edit

REFERENT ECONOMIST

tanczosedit@kolping.ro

ingrid

Ingrid
Arvay

REFERENT PROIECTE

office@kolping.ro

monica2

Monica
Munteanu

MANAGER PROIECTE

monicamunteanu@kolping.ro

wt3

Lucian
Iojă

ADMINISTRATOR TEHNIC

lucianioja@kolping.ro

cornelos

Corneliu
Bulai

Administrator Casa Kolping Oituz

corneliubulai@kolping.ro

mariana

Mariana
Gălan

EXPERT CONTABIL

marianavgalan@yahoo.com

cor

Cornelia
Bulai

EDUCATOARE

corneliabulai@kolping.ro

nico

Nicoleta
Pălăduță

INSTRUCTOR FORMARE

formare@kolping.ro

stanciu

Mihail
Stanciu

EXPERT TEHNIC

stanciu_mihail@yahoo.ro

vali

Valentin
Iojă

ADMINISTRATOR TEHNIC

valentin_ioja@yahoo.com

Munteanu_Mariana

Mariana
Munteanu

Expert tehnic

mariana.munteanu228@gmail.com

Ciurila_elena

Elena
Ciurilă

Director Casa Kolping Brașov

elenaciurila@kolping.ro

Mutiu_Cristian

Cristian
Muțiu

Administrator Casa Kolping Caransebeș

caransebes@kolping.ro

Dariana Sturz (1)

Dariana
Sturz

Referent economist

officevest@kolping.ro

 

20_0912_9565

Iulia
Baschant

Functionar administrativ

kolping@kolping.ro

133823380_449886869718268_4463410294427376169_n

Myriam
Săbău

Bursier

myriamsabau04@gmail.com

Operator de date cu caracter personal
Organizația Centrală a Familiilor Kolping din România (KOR) prelucrează datele cu caracter personal (date de identitate, date de stare civilă, adresă, telefon, profesie, loc de muncă, situaţia familială, situaţia economică şi financiară, date privind starea de sănătate şi alte asemenea date) ale beneficiarilor în sensul stocării şi transmiterii lor către autorităţi ale statului sau private, care au competenţă în soluţionarea problemelor beneficiarilor, în conformitate cu prevederile Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

- Conform legii anterior menţionate, beneficiarii au dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor si de a nu fi supuşi unor decizii individuale. Totodată, au dreptul să se opună prelucrării datelor personale şi să solicite ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, beneficiarii se pot adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Organizaţia Centrală a Familiilor Kolping din România. De asemenea, beneficiarilor le este recunoscut dreptul de a se adresa justiţiei.