În data de 22 aprilie s-a întrunit la Brașov Adunarea Generală KOR, fiind prezenți 13 delegați din partea următoarelor asociații membre: Kolping România, Kolping Alba, Kolping Banat, Kolping Moldova, Familia Kolping Oradea, Familia Kolping Satu Mare și Kolping Elveția.
Adunarea Generală a început cu un impuls spiritual pregătit de către Pr. Istvan Godri, praeses-ul Kolping România, în memoria Pr. Alfred Weiss, decedat de curând.
Au fost aprobate bilanțul anului 2016, bugetul pentru 2017 și propunerea privind descărcarea de gestiune a Consiliului Director.
Veniturile totale ale asociației au fost de 1.944.365,73 de lei iar cheltuielile de 981.718,93 de lei, rezultând un excedent de 962.646,80 de lei.
Enumerăm o parte din reușitele KOR:
- Finalizarea Centrului Educațional Oituz la data de 03 septembrie 2016;
- Finalizarea achiziției unui teren de 310 mp și a unui imobil de 344 mp în Oituz;
- Startul proiectului Centrul de Integrare Caransebeș la 1 martie 2016 pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități;
- Investiții în extindere și modernizare în Brașov și Caransebeș;
- Achiziția a două imobile pentru viitoarea investiție Casa Calfelor – Kolping Timișoara;
- Extinderea programului de formare profesională împreună cu Colegiului Baiulescu (anul 1 și anul 2);
- Finanțarea acțiunilor de întrajutorare K100 (12), acțiunea ilustrata (2), precum și acțiunile de voluntariat de la nivel central;
- Sprijinirea activităților de asociație către Kolping Banat, Kolping Alba, Kolping Alba-Făgăraș, Kolping Moldova;
- Organizarea unui workcamp în Stârcea, Republica Moldova, în vederea realizării unui loc de joacă;
- Sponsorizarea unui grup de 9 tineri pentru participarea la Zilele Mondiale ale tinerilor din Cracovia;
- Sprijinirea proiectului de alimentare cu apă din Tabăra Ivo;
- Derularea a două proiecte Erasmus;
- Finalizarea unui curs de bucătari în Caransebeș.
Kolping Concept SRL:
- În anul 2016 a fost finalizată implementarea proiectului NeZeh, finanțat printr-un grand obținut de la BERD în sumă de 26.000 lei fără TVA. Astfel, datorită eficienței energetice, suntem nominașizați în cele 3 hoteluri verzi din țară.
- În anul 2016 a avut loc o creștere a veniturilor de la 3.058.035 lei la 3.697.864 lei. Numărul de oaspeți a crescut de la 7.000 la 8.764 iar cazările au ajuns la 15.542 nopți. Investițiile realizate în cele două locații au totalizat 320.000 lei.
- Numărul mediu de angajați în cele două locații din Brașov și Caransebeș a ajuns la 35. Aceste investiții au adus un plus de calitate, locația obținând calificativul 9.0 din partea booking.com.
- Predarea de ștafetă a fost făcută și la nivelul conducerii hotelului, Elena Ciurilă și-a încetat activitatea pentru o perioadă 2 ani de concediu maternal, conducerea personalului și a activității hoteliere fiind preluată de către Maria Irina Farcaș.
- Începând din luna august, Daniela Pral a preluat conducerea Casei Kolping din Caransebeș. Monica Munteanu a condus cu succes timp de 7 ani toate activitățile desfășurate în Casa Kolping Caransebeș.
A mai fost votată deschiderea unor sedii secundare în Brașov și Oituz.
În urma alegerile, Consiliul Director a primit un mandat până în anul 2021 și acesta are următoarea structură: Daniela Bărbulescu, Eduard Dobre, Pr. Istvan Godri, Edit Tanczos și Monica Munteanu.
Au fost prezentate și adoptate misiunea, viziunea și principiile și valorile KOR.
În următorii ani, unul dintre proiectele de anvergură îl va reprezenta construcția și utilarea Casei Calfelor – Kolping Timișoara. Acest proiect ar trebui finalizat în anul 2021, când Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană.
Eduard Dobre
mai multe poze